Visi žinome tą jausmą, kai ką tik papietavome ir vis dar jaučiamės alkani. Užuot žygiavus į parduotuvę traškučių ar kitų nesveikų užkandžių, siūlome išbandyti sveikesnių jų alternatyvų receptus. Didžiausias jų privalumas – paruošti nereikia skirti per daug laiko, o tai nekeičia fakto, kad jie tiesiog skanūs. Jums nereikia sudaryti didelio pirkinių sąrašo – tiesiog naudokite tai, ką turite šaldytuve.
Mūsų pasiūlymai – ne tik sumuštinių receptai su įdomiomis, naminėmis užtepėlėmis, pvz., žuvies ar kiaušinių užtepėlė, bet ir labai elementarūs patiekalai – įdaryti kiaušiniai, grybai ar avokadai, sluoksniuotos tešlos paplotėliai, kepti vištienos gabaliukai su originaliais padažais, sumuštinukai su keptais vaisiais ar daržovėmis ir vytinta dešra. Tokie užkandžiai tikrai sumažins alkio jausmą, tačiau neprivers mūsų jaustis vangiai. Tai tikrai sveikesnė saldumynų ir greito maisto alternatyva. Daugiau informacijos apie vytintų dešrų ir dešrelių skonių pasirinkimą ir platų asortimentą atrasite internete.
Užkandžių privalumai atėjus netikėtiems svečiams
Užkandžiai, visų pirma, turi būti lengvai virškinami, taip pat svarbu, kad tai būtų nedidelės porcijos, kurias lengva suvalgyti vienu kąsniu. Tokie užkandžiai vadinami „pirštų maistu“ ir valgomi tik rankomis, nereikia nei stalo įrankių, nei lėkščių. Tai labai patogi forma, kurios dėka svečiai bet kada gali pasiekti patiekalą.
Jei svečius priimsite prie švediško stalo, negalime patiekti patiekalų, kuriuos reikia valgyti su peiliu ir šakute, nes nėra nieko blogiau už patiekalų valgymą. kuriuos reikia pjauti stovint. Kyla pavojus ne tik kruopščiai nugludintoms grindims ar kilimui, bet ir svečių drabužiams. Štai kodėl visada verta turėti paprastus vakarėlių užkandžių receptus, pvz. vytintos įvairių skonių dešrelės ar ant dantų krapštukų, suverti mini užkandukai su vytinta dešra jus išgelbės netikėtoje situacijoje visais atvejais.